rendeles@cokmok.org

HÍREK

Közeleg a karácsony!

2014.12.05

Több helyszínen is megtaláljátok a CÓKMÓK-ot!

Végre elkezdődött az adventi időszak! Ami azt jelenti, hogy most már teljes erőbedobással készülődhetünk a várva várt Karácsonyra. Tervezgethetjük a karácsonyi menüt, előszedhetjük a lelket melengető karácsonyi dekorációt és gyűjthetjük az ajándék ötleteket. A Karácsony előtti hetekben szerencsére minket is több helyszínen megtaláltok, mindenhol várunk Benneteket szeretettel. Az aktuális részletekről Facebook oldalunkon tájékozódhattok, kövessetek minket!

SZÍNTÉR, 1052 Budapest, Vitkovics Mihály utca 3-5.

Az előző hónapokhoz hasonlóan, most is megtaláltok minket a SZÍNTÉR-ben hétköznap 10.00-18.00 óráig illetve további programjainkon:

December 7.: Habos kakaózás és mese Élő Fruzsinával

December 13.: CÓKAMÓKA

Iparművészeti Múzeum, Creative Arts Fair karácsonyi vásár

December 5-7.

WAMP művészeti és design vásár

December 14.


CÓKAMÓKÁK A SZÍNTÉR ALKOTÓMŰHELYBEN

2014.11.05

Mesés utazás és kincskeresés várta a gyerekeket Októberben!

A Vitkovics Mihály utca 3. alatt megnyitott Színtér projekt alkotóműhely szolgált a szeptemberi és októberi CÓKAMÓKÁK helyszínéül. A gyerekek igazi mesés utazásban, kincskeresésben, és kincselásásban vehettek részt! Meséltünk jókor érkező segítőkről és csodatárgyakról, megpróbáltuk észrevenni ezeket magunk körül, és elrejteni néhányat mások számára is, hogy megtalálhassák, amikor éppen szükségük van rá. Célunk volt, hogy a résztvevő gyerekek bátrabban építsenek kapcsolatot egymással és a világgal, könnyebben találják meg a mindennapok jelentőségét, a jó oldalát egy-egy találkozásnak, apróságnak, jelnek. Hogy a változó világban legyenek kapaszkodóik és/vagy tudjanak ők maguk is kapaszkodók lenni. A CÓKMÓK maga is egy ilyen kezdeményezés, segít ismeretlenül is ajándékozni, segít kapcsolódni.

Nagy örömünkre a Színtér projekt alkotóműhely Novemberben és Decemberben is vár minden kicsi és nagy CÓKMÓK barátot rendszeres CÓKAMÓKA programokkal! A foglalkozások időpontjáért és aktuális témájáért kövessétek a mi Facebook oldalunkat és a Színtér projekt Facebook oldalát, ahol folyamatosan értesítünk Benneteket a következő eseményekről.

Cókamóka szept


SZÍNTÉR PROJEKT A VITKOVICS MIHÁLY UTCÁBAN

2014.11.05

Végre személyesen is találkozhattok velünk!

Nagy örömmel tudatjuk, hogy nagyszerű társakra találtunk a KreARTON és a Borarti for Kids személyében. Szeptember 19-én egy nagy játékos kirakatfestéssel nyitottuk meg a Színtér projekt alkotóműhelyt a Vitkovics Mihály utca 3. alatt, ahol közös programsorozattal várjuk az érdeklődő kicsiket és nagyokat.

Programjainkat az örömteli alkotás és a gyermekkori önkifejezés, a kapcsolatteretmés és különböző világok találkozásának fontosságának tükrében álmodtuk meg. Célunk, egy olyan helyiség megalkotása, ahol a gyerekek a bennük természetesen meglévő kreativitásukat élhetik ki, ahol a művészet eszközeivel saját hétköznapi élethelyzeteikkel, a bennük rejlő örömöket és feszültségeket tudják kifejezni. Ehhez egy inspiráló teret és eszközöket kínálunk számukra, ahol kartondobozból babaházat, várat építünk, lehetőség nyílik a szabad alkotásra, ajándékkészítésre és kincskeresésre. Programjainkról a Színtér projekt Facebook oldalán tudtok naprakész információkat szerezni.

Ismerkedjetek meg partnereinkkel is és szemezgessetek kreatív ötleteik és gyerekjátékaik között.

Borarti for kids

Környezettudatos újrahasznosító foglalkozás gyerekeknek

Az alkotáshoz rengeteg újrahasznosított alapanyagot használunk, amivel a gyerekek megtanulhatják a környezettudatos életmódot, természetessé válik az életükben a szelektív hulladékgyűjtés, ami a fenntartható élet alappillére a mai világban.

web • www.borarti.hu

www.borarti.blogspot.hu

fb • https://www.facebook.com/Borarti/

 

KreARTON

REcycling, azaz újrahasznosítás, mert minden dolog jó lehet valamire,

KREAtivításnak teret engedő alapanyagok,

ART, különös tekintettel a szabad alkotásra

KARTON, mint egy csodálatosan sokrétű alapanyag

On – vagyis gyerünk!

web • http://krearton.hu

fb • https://www.facebook.com/krearton

Színtér

KISMAMÁK FIGYELEM!

2014.06.12

Kismamák figyelmébe ajánljuk az imami.hu-t!

Az imami.hu az anyukák és kismamák helyi internetes oldalainak gyűjteménye, mely rengeteg hasznos információval szolgálhat országszerte az anyukáknak, és rendkívül nagy örömünkre szolgál, hogy többek közt a CÓKMÓK hírét is terjesztik! Hálánk jeléül mi is szeretnénk bemutatni ezt a rendkívül népszerű hálózatot, melyet Gellén Nóra álmodott meg, és ami hozzánk hasonlóan egy társadalmi vállalkozás, hiszen kismamák számára biztosít rugalmas munkalehetőséget.

Saját bemutatkozójuk így szól: "Te is olyan internet használó anyuka vagy, aki örülne egy neki szóló, mindent egy helyen összefoglaló honlapnak? Kattints a helyi információkért és díjmentes szolgáltatásokért! Regisztrálj! Kérdezd szakértőnk tanácsát a fórumban! Böngészd a börzét, ahol díjmentesen töltheted fel fényképes hirdetéseidet, és hozzáférsz a hirdetők elérhetőségéhez! A programajánlóban értesülsz a helyi családi- és gyerekprogramokról, érdekes híreket és cikkeket olvashatsz, nyereményjátékban vehetsz részt. Itt megtalálod az óvoda-, bölcsőde-, iskolaválasztást segítő információkat. Segítséget kapsz hivatali ügyintézéshez (mit, mikor és hol lehet intézni, milyen dokumentumok kellenek hozzá, stb.), utánanézhetsz a gyermekorvosi szakrendeléseknek. Az „Anya pénzt keres” menü."

imami_logo

Indulunk a SozialMarie díjért

2014.02.13

Ebben az évben is meghirdették az oszták SozialMarie pályázatot, amire ez alkalommal a CÓKMÓKOT is beneveztük!

A SozialMarie az egyik legrangosabb társadalmi innovációs kezdeményezéseket kitüntető díj a közép-európai régióban. A bécsi Unruhe Privatstiftung 2005 óta hirdeti meg a pályázatot olyan projektek számára, amelyek innovációs erejét és kreativitását a gyakorlat is visszaigazolta. "A díjjal szeretnénk szorosabbra szőni az innovatív szociális kezdeményezések közötti kapcsolatot, és hangsúlyosabban megjeleníteni a szociális innováció témáját a közbeszédben" - olvashatjuk a kezdeményezés honlapján. Évente 15 díjat adnak át a jelentkezőknek, melynek része egy szavazatok által elbírált közönségdíj is. A SozialMarie egyik díjának elnyerése óriási lehetőség lenne a CÓKMÓK számára, ezért kérünk titeket, hogy szavazzatok ránk a pályázat honlapján, itt, 2014. február 17-ig! Köszönjük, ha támogattok minket! 

sozialmarie

Highlights of Hungary

2014.02.13

Óriási megtiszteltetés érte a CÓKMÓKOT!

A Super Channel jóvoltából kezdeményezett Highlights of Hungary jelöltjei között szerepelünk mi is! A szervezők tíz szakembert kértek fel arra, hogy írják össze az elmúlt év legemlékezetesebb, legkreatívabb projektjeit, arcait, intézményeit, helyeit és eseményeit. A felkért kurátorok között volt Jedlicska Márton is, a Kirowski Isobar kreatív igazgatója, aki öt másik projekt közt a CÓKMÓKOT is az egyik legkreatívabb 2013-as projektnek ítélte! Köszönjük szépen neki és a Super Channel-nek a nevezést, nagyon boldogok vagyunk, hogy ezen az izgalmas, változatos és  szuper színvonalas palettán mi is ott lehetünk! Nézzétek meg ti is a jelölteket, és szavazzatok a CÓKMÓKRA itt!

highlights_of_hungary


Az első CÓKAMÓKA

2014.02.13

A Vasárnapi Hírek munkatársai is elkísértek minket az első CÓKAMÓKÁRA!

December 15-én újra ellátogattunk a TEGYESZ Alföldi utcai befogadó otthonába, és ez alkalommal Nektek köszönhetően, nem üres kézzel, hanem 18 db CÓKMÓK-kal a kezünkben! Az eseményt nem csak fényképekkel örökítettük meg, hanem elkísét minket a Vasárnapi Hírektől Szabó Kata, akinek a beszámolóját itt olvashatjátok. Mindenkinek ajánljuk a cikket, aki egy kis betekintst szeretne nyerni abba, hogy miért is szívügyünk a CÓKMÓK!

cokamoka_1

 

Boldog Karácsonyt kívánunk!

2013.12.24

Hála a CÓKMÓK-közösségnek az ünnepek alatt már közel félszáz gyerek (vegyesen családban és állami gondozásban nevelkedők) örülhet az új CÓKMÓK táskájának! Köszönjük azoknak, akik segítették, támogatatták a kezdeményezésünket, mindenkinek, aki bármivel is hozzájárult, hogy elindulhassunk.

Ezúton kívánunk mindenkinek meghitt és boldog Karácsonyt! 

boldog karacsonyt


Kreatim karácsony a Műcsarnokban

2013.12.12

Az Iparművészeti Múzeum után ezen a hétvégén a Műcsarnokban találkozhattok velünk!

Idén igazán reprezentatív helyen kerül megrendezésre a Kreatim Karácsony, hiszen a Műcsarnok fog otthont adni neki! A rendezők szavait idézve: "Az idei Kreatim karácsony azért is különleges, mert egy nagy múltú képzőművészeti kiállítóhelyen mutathatjuk be művészeinket, ezáltal számunkra is új kontextusba kerülnek azok a folyamatok, amelyeket mindig fontosnak tartottunk: az innovatív szemlélet az ökológiai gondolkodás és a társadalmi gondoskodás lehetősége, amely integráltan jelenik meg a 21. század művészeinek alkotói folyamataiban." Büszkék vagyunk rá, hogy mi is ott leszünk!

kreatim_mucsarnok


LUSH CHARITY POT A CÓKMÓK JAVÁRA

2013.12.12

A természetes kozmetikai termékeiről híres Lush Charity Pot akciójával most a CÓKMÓK-ot támogatja!

Nagy megtiszteltetés, hogy az összes karácsonyig eladott Charity Pot - amely egyébként egy finom illatú testápolót rejtő tégely - ára 100%-ban a CÓKMÓK-hoz kerül, hogy még több gyerek juthasson ezekhez a szuper táskákhoz!

,,Szeretjük azokat a jótékonysági csoportokat, amelyek felvállalják a küzdelmet. Szeretjük szenvedélyességüket, karakán elszántságukat és azt, hogy olyan sokat képesek adni magukból – másokért." - olvasható a Lush oldalán, akik egyébként saját termékeiknek gyártásánál is mindig szem előtt tartják a társadalmi és környezetvédelmi szempontokat illetve a magas minőséget.
Szóval újabb mód nyílik a CÓKMÓK-nak való adományozásra (természetesen úgy, hogy nem csak adtok, hanem kaptok is) - irány a Lush és vegyetek Charity Potot! http://www.lush.hu/shop/product/product&product_id=278

charity_pot

Találkozzunk az Iparművész Karácsonyon!

2013.12.06

December 6-8-ig megtaláltok minket az Iparművészeti Múzeum karácsonyi vásárán!

Idén mi is részt veszünk az évről évre rendszeresen megrendezésre kerülő iparművész karácsonyi vásáron az Iparművészeti Múzeumban. A múzeum hagyományos design vására idén karácsonykor is várja a tárgykultúra szerelmeseit iparművészek által készített egyedi, minőségi ékszerekkel, ruhákkal, kerámiákkal, és kiegészítőkkel a múzeum patinás Üvegcsarnokában! Élőben is megnézhetitek a CÓKMÓK-okat, felpróbálhatjátok, és természetesen meg is vásárolhatjátok! Várunk mindenkit sok szeretettel!

http://www.imm.hu/

iparmuvesz_vasar


A Cédrus Patika is CÓKMÓKOT vesz!

2013.12.06

A Cédrus Patika is támogat minket a karácsony alkalmával!

Nagy öröm számunkra, hogy idén a karácsonyi időszakban nem csak a LUSH, hanem a Cédrus Patika is úgy döntött, hogy a jótékonysági csomagjából befolyt összeget a CÓKMÓK javára ajánlja fel! Az immár negyedik alkalommal karácsonyra megjelenő egészésges recepteket tartalmazó füzetek árából a patika lelkes gyógyszerészei CÓKMÓK-ot vásárolnak és egyben adományoznak! Ezzel nem csak támogatják a kezdeményezésünket, hanem csatlakoznak is az egyre bővülő CÓKMÓK közösséghez! Éljen! Üdv a köreinkben Cédrus Patika! Köszönjük!

A patikáról bővebben a http://www.cedruspatika.hu/ címen tájékozódhattok! 

receptsarok

RIDIKÜL

2013.12.02
Jakupcsek Gabriella Ridikül című műsora nőkről szól, elsősorban nőknek.

A december 13-i adásban a jótékonyságról és az önkéntességről lesz szó és a CÓKMÓK-ról a projekt megálmodója, Kovács Bori fog majd beszélni. Szurkoljatok, hogy jól sikerüljön a forgatás, aztán figyeljétek, hogy hány órakor kerül adásba a műsor az M1-en!

IDÉN IS MEGYÜNK A TEDxYOUTH-RA!

2013.11.22

IDÉN IS MEGYÜNK A TEDxYOUTH-RA!

Megjött az első húsz táska a varrodából és már mennek is tovább a TEDxYouth@Budapest konferenciára, ahol végre meg is vásárolhatjátok őket! A CÓKMÓK nem először jelenik meg a TEDxYouth konferencián - a tavalyi bemutatkozáskor még csak koncepció volt, de az összefogás, és sok támogatás eredményeképpen már a megvásárolható CÓKMÓK-okkal térünk vissza! Köszönjük a közönségnek és a szervezőknek azt az óriási támogatást, amit az elmúlt egy évben kaptunk, így vált kezdeményezésünk egy igazi közösségi projektté! A táskák első sorozatának bemutatásán kívül nagyon várjuk a TEDxY konferencia idei előadóit is és reméljük megint lesz olyan projekt, aminek ez az esemény lehet az első lépés a megvalósuláshoz!
http://www.tedxyouthatbudapest.com/

KAPCSOLAT /  HÍRLEVÉL /  ADATVÉDELMI NYILATKOZAT /  ÁLTALÁNOS VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK
E-MAIL: BORI.KOVACS@GMAIL.COM
TELEFON: +36 30 486 4806