rendeles@cokmok.org

A CÓKMÓK

A CÓKMÓK egy különleges hátizsák, ami folytonosságot és otthonosságot csempészhet a gyerekek életébe azzal, hogy a legféltettebb kincseiket, játékaikat magukkal tudják benne hurcolni, valamint a csomagban megtalálható takaróval bárhol kényelembe helyezhetik magukat.

Folytonosságra minden gyereknek szüksége van, azonban vannak olyan élethelyzetek, amikor ez a szükséglet különösen nagy jelentőséggel bír, például, amikor egy gyerek kénytelen elhagyni az otthonát, a családját és állami gondozásba kerül. Az emlékek, a kötődések megtartása ekkor különösen fontos. 

MIÉRT HÁTIZSÁK?

Kattints a lejátszáshoz!Jelenleg Magyarországon több, mint 21.000 gyerek* nő fel állami gondozásban, akiket a családjaikból kiemelve befogadó otthonból nevelőszülőkhöz, majd gyakran gyermekotthonokba sodor az élet. A gyakori és meglehetősen drasztikus környezetváltozásoknak köszönhetően elveszítik a számukra fontos tárgyakat, játékokat, ezzel elbizonytalanítva őket a múltjukban, abban a képben, hogy kik ők és honnan jöttek. A CÓKMÓK a kedves tárgyak és emlékek megtartását segíti ezzel erősítve meg a gyerekek énképét. (*KSH, 2012)

AKI KAPJA, ADJA!

Minden megvásárolt hátizsák párját eljuttatjuk egy 5 - 11 éves kisgyereknek, aki épp bekerült a Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat egyik befogadó otthonába. Ezzel a gyermekvédelmi ellátórendszerbe került gyerekeket egy közösségbe fogadjuk és lehetőséget biztosítunk nekik arra, hogy felvegyék a kapcsolatot a többi CÓKMÓK-kal rendelkező kisgyerekkel. Az így kialakult közösség tagjai a CÓKAMÓKA rendezvényeken találkozhatnak egymással, gyűjthetnek közös élményeket.

VEGYÉL EGY TÁSKÁT,
KETTŐ LESZ BELŐLE

CSATLAKOZZ
A KÖZÖSSÉGHEZ

GYAKORI KÉRDÉSEK

GYAKORI KÉRDÉSEK

Ki kapja a másik táskát és hogy döntik el ezt a szervezők?
  A Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat (TEGYESZ) befogadó otthonaiba folyamatosan érkeznek gyerekek, akik néhány hetet töltenek ott, míg új otthont nem találnak nekik máshol. Ezek a gyerekek kapják - az otthobna való érkezésük sorrendjében a táskákat. Amennyiben már annyi táskát tudunk biztosítani, hogy minden gyereknek jut, további befogadó otthonokon és a nevelőszülői hálózatokon keresztül történik meg a táskák szétosztása.
A másik táska tulajdonosával tarthatom-e a kapcsolatot?
  Ha te is beleegyezel, az általad, a vásárláskor megadott emailcímet eljuttatjuk a táska új tulajdonosához, ezzel neki lehetőséget adva arra, hogy  megkeressen. Innentől kezdve már csak rajtatok múlik, hogy van-e kedvetek továbbra is kapcsolatban maradni 
Kötelező a kapcsolattartás?
  Nem! Ez csak egy lehetőség, amivel reméljük, hogy van kedvetek élni!
Ha vettem táskát kötelező résztvenni a programokon?
  Attól, hogy a táskákat megvetted, természetesen nem kötelező a programokon résztvenni, de hiszünk abban, hogy ez a kapocs megsokszorozza a kezdeményezés értékét. Hiszünk a közösség erejében, abban, hogy értékes pillanatokkal, élményekkel gazdagodhatnak a gyerekek és felnőttek egyaránt a programokon való részvételkor családi háttértől függetlenül. A közösség részese lehetsz úgy is, ha feliratkozol hírlevelünkre, vagy követed facebook oldalunkat.
Csak olyanok jöhetnek a programra, akiknek van táskája?
  Alapvetően a táskatulajdonosokat várjuk a rendezvényekre, de testvérek, szülők jöhetnek.
Hol lesznek ezek az események?
  Az események változó helyszíneken lesznek, mindig értesítünk majd, hogy éppen hol.
KAPCSOLAT /  HÍRLEVÉL /  ADATVÉDELMI NYILATKOZAT /  ÁLTALÁNOS VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK
E-MAIL: BORI.KOVACS@GMAIL.COM
TELEFON: +36 30 486 4806